Erdei sorozat - Forest series





RENDELHETŐ!! a laszlogal82@gmail.com vagy tel: 0741530656 Hívjon most!
Magyar és Angol nyelven, ugyanazon DVD-n
AVAILABLE NOW!! in laszlogal82@gmail.com or tel: 0741530656
English and Hungarian on the same DVD
"A történetek a Felső-Háromszéki-medencében játszódnak.
Olyan látásmódon keresztül láthatjuk az erdei élővilágot, amihez majd testközeli jelenlét szükséges. Szó esik az embereknek a természethez való viszonyáról és arról, hogyan kéne viselkedni ahhoz, hogy a természet befogadjon. A primitív állatok azon szokásaiból és viselkedéseiből emel ki néhányat, amelyeket a fejlett emberiségnek nem ártana újratanulnia vagy éppen elgondolkodnia azon, hogy az mennyire helyes a mindennapi életben. A felvételekhez semmilyen ember által alkotott létesítmény nem volt használva és esélyük volt az állatoknak mind az elmenekülésre mind pedig a támadásra. A figyelmes nézők láthatnak és hallhatnak, olyan KIS részleteket, amelyek NAGY félelmeket oszlathatnak el."
A sorozat folytatódik!


2012. augusztus 18.

Retyezát

Először is nézzünk be a Bölény rezervátumba, úgyis útba esik.
Na, ez is megvolt, mehetünk tovább. Erről ennyit: néhány bölény, bekerítve  max. két hektáros területre, itt töltik napjaikat. A jelek szerint esténként kijárnak az erdőbe, de mekkora a terület? Szomorkás látvány.
Menjünk, mert vár egy szép nagy hegység, teli mormotával és zergével... ismét ez lebeg a szemem előtt. Kezd eldurvulni a helyzet!
Az utazást  nem írom le, megélni is hosszú volt, nem, hogy leírni s hát még elolvasni.
Tudom melyek lesznek az első fotós témák: vízesés és mohás erdő.


Meglepetés, bár nem kéne az legyen, mert itt mindig minden vizes.
és már el is telt az első nap. Éjszaka menedékház, majd reggel pucolás fel a tengerszemekhez. Ott fogunk sátrazni az elkövetkező négy napban.

Pietrele tó
Visszatekintve a felső kép, bal felső sarkában lévő nyeregből, ezt látjuk:
Miután a sátrat felhúztuk, elindultunk a "csillagtúrázás" első útjára. Nem sokkal ezután, hangos füttyögtetéseket követve, meglettek az első mormotás képek.
Innen felkapaszkodtunk az első Bucura csúcsra, merthogy több is van belőle. Lent a Bucura tó látható, ott vannak a sátrak.
Mivel külön mikró klímája van a hegynek, megteheti, hogy folyton változzon. Egyik felől süt a nap a másik felől esik az eső...majd fordítva, és néha naponta kétszer.
Tudtam, hogy telehold van, ezért éjjel felkeltem tájképet fotózni, persze, hogy nem jó, de érdekes hatása van számomra.

Korán kelünk, társam a Retyezát csúcsot veszi célba (mivel ő még nem járt itt), neki az a fontos, én meg a mormotákat (mivel már voltam itt) nekem ez a fontos. Futva teszem meg az utat "mormotaland"-ig, néhány fotót azért még készítek, csak úgy, futtában. A holdat még elkapom, amint a felkelő nap által narancsszínűre festett, csipkés hegygerinc mögött lebukik.
A tükröződés, mint visszatérő motívum...
...és meg is érkezem a rágcsálókhoz. Van ami mögé rejtőzzek, de még sincs. A legmagasabb pontokra vannak kiülve és feszülten figyelnek, és ha valamit látnak, riasztanak.

Lent, a sátortáborban még alszanak az emberek, azt hiszik, hogy még este van.
Ám itt fent már későre jár, a mormoták kezdnek elbújni, a lovak feloszlatják az éjszakai gyülekezetet és megy ki-ki a dolgára, vagy mások után...

Miután visszaérünk a sátorhoz jöhet a megkésett reggeli és irány a legmagasabb csúcs,  a Peleaga. Erről szól a csillagtúrázás, a sátor körül napos túrákat lehet szervezni. Ismét a Bucura tó a háttérben.

Balról a Bucura, jobbról a Gales tó
Szabad, nem szabad, hideg, nem hideg fürdeni mindenképp kell! de amúgy sem hagynám ki az alkalmat.
Következő reggel le a völgybe, fel egy másik völgyön, át hatalmas sziklákon, fel az egyik oldalon, le a másikon...megint fel, megint le...keressük a hófoltot. Valahogy így néz ki az utolsó előtti napunk a hegyen.



Alpesi v Havasi sisakvirág
Ez itt mid szikla és ott van egy emberke is
Fenyőszajkó
"Hegyi " pisztráng



Hófolt
Vissza a sátorba és megvárjuk míg az eső eláll, persze egyet alszunk, majd futás fel egy olyan csúcsra ahonnan jó lesz a naplemente. Csak hát a pára beleszól, és a fények elmaradnak, pedig reszketve vártunk rá több mint egy fél órát, ki gondolta volna, hogy a rövidnadrág ennyire fog fázni?!

Slavei gerinc és Judele csúcs, balról, hátul a Peleaga
Utolsó nap a hazaérésről szól, és templom meg kastély nézésről.
 Ennek a XII. sz. béli templomnak, amely Densusban található és Szent Miklós a neve, még a teteje is kőből van!

2 megjegyzés:

  1. Nekem a panorámák nagyon tetszenek, mint mindig, de a holdas képek is jók, hiszen kellően részletesek, nem zajosak, élethű színekkel láthatóak. Igazi táj és természetfotók...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv, örülök, h ismét találtál néhány kedvedre való képet. Ami a minőséget illeti, még hagy kívánnivalót maga után, de majd...ha nagy leszek, lesz egy jobb gépem.
      További szép fényeket

      Törlés