Erdei sorozat - Forest series

RENDELHETŐ!! a laszlogal82@gmail.com vagy tel: 0741530656 Hívjon most!
Magyar és Angol nyelven, ugyanazon DVD-n
AVAILABLE NOW!! in laszlogal82@gmail.com or tel: 0741530656
English and Hungarian on the same DVD
"A történetek a Felső-Háromszéki-medencében játszódnak.
Olyan látásmódon keresztül láthatjuk az erdei élővilágot, amihez majd testközeli jelenlét szükséges. Szó esik az embereknek a természethez való viszonyáról és arról, hogyan kéne viselkedni ahhoz, hogy a természet befogadjon. A primitív állatok azon szokásaiból és viselkedéseiből emel ki néhányat, amelyeket a fejlett emberiségnek nem ártana újratanulnia vagy éppen elgondolkodnia azon, hogy az mennyire helyes a mindennapi életben. A felvételekhez semmilyen ember által alkotott létesítmény nem volt használva és esélyük volt az állatoknak mind az elmenekülésre mind pedig a támadásra. A figyelmes nézők láthatnak és hallhatnak, olyan KIS részleteket, amelyek NAGY félelmeket oszlathatnak el."
A sorozat folytatódik!


2012. március 24.

Vörös nap

Sötétben érkezni, sötétben menni... erről szól a természet fotós/filmes élete.
Ébred a természet, zene füleimnek.
A hőmérséklet bár még alacsony de a hamar fel lehet melegedni, ha jó helyre állunk. A holló is élvezi a reggeli nap melegét.


Látszik már, hogy jön a tavasz, de azért a tél még tartja magát. Olvad a hó, de csak lassan...

A valamikori mély vadnyomok most kidomborodnak a hóból. A levelek melyeket a nyomokba belefújt a szél a nedvesség hatására összetömörödtek, megfagytak és most amolyan "pozitív nyomok" lettek.

A fenyvesekben ahogy olvad a hó, úgy sűrűsödik a lehullott fenyőgallyak mennyisége és egyre sötétebb lesz a zöld szőnyeg.

Egy meredek oldalban, ahonnan a hó már elment...

...kakasmandikó kelti fel a figyelmemet. Most már elmondhatom, hogy eljött a tavasz nekem is. Az idén ezek az első virágok amiket látok, de nem az utolsók!

Az egyik mandikón egy (számomra csak látásból ismert) lepke féleség himbálózik. Ha jól tévedek egy Szender az, de ez nem biztos.

A tél vesztésre áll...

Szarvasokkal kerülgetjük egymást egész nap, de csak megpillantani lehet őket pár másodpercre...ez nem elég a dokumentálásra. A nap eltelik, ideje indulni haza.

Az erdőből kiérve csodás látvány fogad, hatalmas a napkorong és lehetetlen színárnyalatokat váltogatva halad a látóhatár felé.Egy kis érdekesség...strapabíró kémény...mindenki másként csinálja...

4 megjegyzés:

 1. Nagyon szép a naplemente!!
  Már vágyom egy igazi kint alvós túrára, de az idén annak ellenére, hogy sok volt a szabadidőm, még nem jött össze.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, tényleg szép volt, nem minden napi.
   Ami a kint alvást illeti, "ami nem múlt el arra várni kell"...

   Törlés
 2. Nemcsak szépek a fotók, de érdekesek is a megfigyelések, nagyon tetszenek a "pozitiv nyomok", valóban ügyes megfigyelés, többnyire elmegyünk mellette, és tavasszal már nem ismerjük fel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik és jó, hogy egy kicsit hasznosnak is tartod.

   Törlés