Erdei sorozat - Forest series





RENDELHETŐ!! a laszlogal82@gmail.com vagy tel: 0741530656 Hívjon most!
Magyar és Angol nyelven, ugyanazon DVD-n
AVAILABLE NOW!! in laszlogal82@gmail.com or tel: 0741530656
English and Hungarian on the same DVD
"A történetek a Felső-Háromszéki-medencében játszódnak.
Olyan látásmódon keresztül láthatjuk az erdei élővilágot, amihez majd testközeli jelenlét szükséges. Szó esik az embereknek a természethez való viszonyáról és arról, hogyan kéne viselkedni ahhoz, hogy a természet befogadjon. A primitív állatok azon szokásaiból és viselkedéseiből emel ki néhányat, amelyeket a fejlett emberiségnek nem ártana újratanulnia vagy éppen elgondolkodnia azon, hogy az mennyire helyes a mindennapi életben. A felvételekhez semmilyen ember által alkotott létesítmény nem volt használva és esélyük volt az állatoknak mind az elmenekülésre mind pedig a támadásra. A figyelmes nézők láthatnak és hallhatnak, olyan KIS részleteket, amelyek NAGY félelmeket oszlathatnak el."
A sorozat folytatódik!


2012. március 6.

Este az erdőben

Ropog a fagyott hó a lábam alatt minden lépésnél. Néha megnézem mekkora alattam: a másfél méteres állványból jó ötvencenti marad a felszínen mikor belenyomom a hóba.
   Egynapos farkasnyomra bukkanok, amin elindulok, hegyre fel-völgybe le...és megint fel és megint le...Szép helyen tartottak pihenőt, rálátni a lent elterülő falúra és a környező erdőkre. Itt biztonságban tudhatták magukat mivel minden mozgást azonnal észrevehettek a közvetlen közelükben is. 
Nem messze innen nyúl nyoma sejlik a hó tetején, mit keres ilyen magasan...?
Kíváncsiságból követem és egy nagy bükkfához érek aminek ágai össze vannak nőve minden irányból. Néhány ága nem bírta a ráhulló hó súlyát ezért letört és ezeket rágcsálta a nyuszi. 
A kilátás egész jó innen fentről, de nem élvezhetem sokáig, mennem kell mert hamar lemegy a nap. 
Mire leérek az erdőbe már sötétedik és még havazni is kezd. Igyekszem minél hamarább lakott településre érni, hogy valamivel hazajussak.
 Egy helyen az erdőben friss vaddisznó nyomokra leszek figyelmes, konda ment át előttem. Sötétedés ide vagy oda, nem tudok ellenállni nekik és utánuk megyek. Meg is hallom őket, mélyen lent egy völgyben, de nem láthatom mert a látási viszonyok nagyon lecsökkentek. Azon gondolkodom legalább megnézem őket és majd visszajövök máskor filmezni. A patakvölgy a hangokat mindig más irányból veri vissza, ezért sok időbe telik rájuk akadni. Amint közeledem feléjük kezdenek külön válni a hangok. Hallom amint egy disznó felfelé tart a völgyből és folyamatosan "mondogat". Elkap a láz, igyekszem átvágni elejébe, de a nagy hóban nem megy könnyen. Mire a helyszínre érek már túl megy rajtam és nem akarok utána menni, könnyen észrevenne. Ő befelé megy az erdőbe én meg kiértem a szélére. Világosságból sötétbe nem lehet jól látni (én vagyok ebben a helyzetben) viszont sötétből világosba annál jobban. 
A banda egyik, kisebb tagja
Mivel tudom, hogy még kell jöjjenek a többiek, gyorsan fedezéket keresek és már itt is vannak. Van amelyik futó lépésben halad az előző után, van amelyik meg-meg áll és figyelőzik. A kitaposott ösvényről egyikük sem tér le ezért elméletileg könnyű filmezni őket. Legalább ugyanabban a távolságba van mindenik és elég ha egyszer állítom be a gépen az értékeket.
Szép nagy disznó
Elmondhatom róluk, hogy a szemük nagyon jó. Én ugyanis teljesen terepszínű lettem időközben: térdtől lefelé nem látszódok ki a hóból, attól felfelé pedig nagyjából be vagyok havazva, úgy ragad rám a hó mint a fatörzsekre a hátam mögött és mégis megnéz majdnem mindegyik magának. Nekem könnyű dolgom van mert a sötétből a világos háttérben jól látom a sziluettjüket. Az egyikük, egy szép nagy disznó támadóan kezd viselkedni mikor észrevesz. Megáll, felém fordul, felborzolja a sörtéjét, fújtatni kezd és tesz pár lépést felém...de valamiért meggondolja magát és tovább megy. Mivel, furcsamód szétszórt a társaság legalább fél órába telik míg mindannyian elvonulnak előttem.
A kapott anyag minősége nem a legjobb a fényviszonyok miatt, de teljes mértékben megérte.

4 megjegyzés:

  1. áltámadás, szinte minden igazi támadást egy vagy több ilyen előz meg, a célja, hogy meghátrálásra birjon hisz egy közelharc neki sem érné meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel, malacozási időszak van elsőre komolynak vettem a szándékot, de aztán láttam, hogy blöff...különben nem várom meg míg elindul, mert akkor nekem annyi, a nagy hóban semmi esélyem.

      Törlés
    2. hát mindenképp komolyan kell venni, mert sosem lehessen tudni...

      Törlés
    3. Így igaz, a tiszteletet s a távolságot meg kell adni.

      Törlés