Erdei sorozat - Forest series





RENDELHETŐ!! a laszlogal82@gmail.com vagy tel: 0741530656 Hívjon most!
Magyar és Angol nyelven, ugyanazon DVD-n
AVAILABLE NOW!! in laszlogal82@gmail.com or tel: 0741530656
English and Hungarian on the same DVD
"A történetek a Felső-Háromszéki-medencében játszódnak.
Olyan látásmódon keresztül láthatjuk az erdei élővilágot, amihez majd testközeli jelenlét szükséges. Szó esik az embereknek a természethez való viszonyáról és arról, hogyan kéne viselkedni ahhoz, hogy a természet befogadjon. A primitív állatok azon szokásaiból és viselkedéseiből emel ki néhányat, amelyeket a fejlett emberiségnek nem ártana újratanulnia vagy éppen elgondolkodnia azon, hogy az mennyire helyes a mindennapi életben. A felvételekhez semmilyen ember által alkotott létesítmény nem volt használva és esélyük volt az állatoknak mind az elmenekülésre mind pedig a támadásra. A figyelmes nézők láthatnak és hallhatnak, olyan KIS részleteket, amelyek NAGY félelmeket oszlathatnak el."
A sorozat folytatódik!


2012. február 9.

Nagykő havas - A jég birodalma

Pár percig lehet élvezni a kilátást, utána sűrű hóesés szakad a tájra. A messzeségben kéklő hegyek felől ér ide pillanatok alatt és máris lehet indulni vissza az erdőbe. Lent, van egy patak ami egy kis részen meredek falu sziklaszorosban zuhan alá, vízesésekkel díszítve azt. Ebben a hidegben a jég átveszi az uralmat és csodás formákat hoz létre a víz felszínén. Ahol a hó mérete lecsökken a félméter alá, ott megjelenik a patakmeder benne a jég minden féle formájával.
Először csak jégvirágok 
A szoros felé haladva egyre nagyobb lesz a huzat, a víz hőmérséklete nulla fok körül van, a levegőé pedig -10. Fotózáshoz biza közel kell kerülni a témához, érdemes megnézni minden oldalról és közben nem ritkán a vagy a hóban térdel az ember fia, vagy a vízben álldogál.
A kövekre és növényzetre fagyott formák érdekes, különleges látványt nyújtanak. Ezekért érdemes egy keveset dideregni a szélben, mert ha sikerül néhány fénykép akkor az szívmelengető látványt nyújt majd a meleg szobában egy csésze gőzölgő tea mellett. A nagyobb sziklák közt különböző formájú jéggel szegélyezett vízesések csobognak.

Apró jéggyöngyökként fagynak össze a felcsapódó vízcseppek és függöny vagy tálca formát hoznak létre. 

A szoros végénél szemnek tetsző látvány fogad: minden alakzat megtalálható egyetlen helyen.



Lennebb, a létrák környékén egyenesen szédítő a látvány, jég borít be mindent és alatta nagy hangzavarral dübörög le a víz.
A leghosszabb létra ami itt található, kb 10m magas.


Érdemes odafigyelni a részletekre is.
A szoros bejáratánál jégfal mászásra alkalmas tömb vonza a tekintetet. Nem nagy, de nem adja könnyen magát, sokaknak nem sikerült meghódítani...

Innen néhány méterre kékes jégoszlopokat lehet megcsodálni, de csak tisztességes távolból, mert könnyen leszakadhatnak és elég nagyok ahhoz, hogy  odalapítsák a figyelmetlen nézelődőt.



Mire vége a fotózásnak, már kevésnek tűnik a ruházat ezért hát sietni kell, hogy mielőbb élvezni lehessen a fénykép nézegetést egy csésze forró tea mellett... 



6 megjegyzés:

  1. Jó képek . .grat. A széleslátószög csoda perspektívákat mutat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Jó lehetőségek vannak a gépben, csak sokat kéne még gyakoroljak ilyen téren is a jobb kihasználás érdekében.

      Törlés
  2. A tea elfogyott... :)) elismerésem a narrátor és a fényképész munkatársaknak!!!!

    VálaszTörlés
  3. Üdv!
    Nagyon jók a képek, elsősorban a jég bemutató miatt és persze a jó helyeket-helyzeteket
    kereső fotós miatt!
    Meg a jó kis Canon gép....
    Én tegnap lepődtem meg nagyon, eléggé nagy hófúvásban túráztunk, és meglepő felfedezésre jutottam: behordta az optika közé a szél a hókristályokat!
    Szuper...
    Gondolom akkor a por is beszivárog idővel majd, ilyen gagyi a szigetelés-tömítés?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv,
      Köszönöm a dicséretet.
      Szerintem a gépet sürgősen szerelőhöz kellene vinni, mivel a lencsék légmentesen kéne legyenek lezárva. Ha a szigetelés sérült akkor már csak napok kérdése, hogy mikor kerül be egy kis kosz és attól arrafelé minden kép homályos lesz, mivel nem lehet ott bent takarítani.

      Törlés