Erdei sorozat - Forest series





RENDELHETŐ!! a laszlogal82@gmail.com vagy tel: 0741530656 Hívjon most!
Magyar és Angol nyelven, ugyanazon DVD-n
AVAILABLE NOW!! in laszlogal82@gmail.com or tel: 0741530656
English and Hungarian on the same DVD
"A történetek a Felső-Háromszéki-medencében játszódnak.
Olyan látásmódon keresztül láthatjuk az erdei élővilágot, amihez majd testközeli jelenlét szükséges. Szó esik az embereknek a természethez való viszonyáról és arról, hogyan kéne viselkedni ahhoz, hogy a természet befogadjon. A primitív állatok azon szokásaiból és viselkedéseiből emel ki néhányat, amelyeket a fejlett emberiségnek nem ártana újratanulnia vagy éppen elgondolkodnia azon, hogy az mennyire helyes a mindennapi életben. A felvételekhez semmilyen ember által alkotott létesítmény nem volt használva és esélyük volt az állatoknak mind az elmenekülésre mind pedig a támadásra. A figyelmes nézők láthatnak és hallhatnak, olyan KIS részleteket, amelyek NAGY félelmeket oszlathatnak el."
A sorozat folytatódik!


2011. november 21.

Titokzatos erdő

Bizonyos erők hatására csak sikerült rávennem magam a korai elindulásra. Az egyik ilyen erő az új fényképezőgép. Elfelejtettem megemlíteni hamarább, a novemberi bejegyzésekben ettől a géptől származó fotók vannak. A filmek minősége is változni fog, ugyancsak ezzel a géppel fogok filmezni és ebben a bejegyzésben már lesz egy rövid filmecske a titokzatos erdőről. Remélem a minőség látszani fog az átalakítás ellenére is, amire a nettre való feltöltés miatt van szükség. A filmben még szerepel: csuszka, bagoly és medve.
Ha nem lettem volna már ekkora ködben, el sem hiszem, hogy létezik. Az autókat csak akkor veszem észre mikor mellém érnek.
A látótávolság kb. 20 méter
A hideg és a pára miatt a biciklin fehér bevonat képződik. Ahogy közeledek az erdő felé a látótávolság egyre nő. A nap nem látszik, csak egy fényes korong.
Minden alkatrésznek az a része fehér ami merőleges a haladási irányra

A csikó melegedni próbál az erőtlen napfénynél
Út a ködbe
Jégtorlasz a patak mederben 
Az avar most már fel van díszítve
Sajnos a fény nem elég egy jó képhez
Az erdő sötét és párás...
...de pont megfelelő az első film elkészítéséhez. Az erdőbe beérve megdöbbentő látvány fogad, a fák sötétek, ahol csak lehetett a hideg levegő hatására zúzmara telepedett mindenre és azt a kevés világosságot ami van azt a fénycsóváknak köszönhetem. Filmezés közben lassan haladok, figyelem hátha találok valamilyen élőlényt a filmhez. Az apró madarak sok időt igényelnek, ami nekem most nincs, ezért mikor meglátok egy baglyot neki szentelem a figyelmem. Egyre közelebb kerülök hozzá ahogy a szajkók is. A bagoly felfúja magát, így védekezik ellenük, én meg kihasználom a ricsajt és közelebb lopózom. A szajkók észrevesznek és tovább állnak, a bagoly marad. Miközben filmezem recsegtetésre leszünk figyelmesek. Az uráli is figyelni kezdi az érkező vadat mire oda irányítom a gépet már ott is van a medve...jön és megy...pár másodperc az egész. Miután elmegy elindulok utána de nem lehet a száraz és fagyott avarban csendben menni, ezért abbahagyom a követését - a medve nem játék. Minden elcsendesedik és gyorsan besötétedik, mintha sietne valahová, mintha nem maradna eleget.

Csillaggomba bújik meg a fenyőtüskék közt
Az Uráli bagoly felfúja magát, így védekezik az őt ostromló szajkókkal szemben.
A medve nyoma

Mikor kezd feltisztulni
A többi fotó

3 megjegyzés:

  1. Az utolsó fotó nagyon szép. Emiatt már irigylem hogy én viszont itthon dekkolok ilyen reggeleken.

    VálaszTörlés
  2. Apropo . .nem müködik a picassa link a cikk alján ..

    VálaszTörlés
  3. Köszi, mindig nem lehet menni...és köszi, átneveztem az albumokat és még nem cseréltem ki a linkeket

    VálaszTörlés