Erdei sorozat - Forest series

RENDELHETŐ!! a laszlogal82@gmail.com vagy tel: 0741530656 Hívjon most!
Magyar és Angol nyelven, ugyanazon DVD-n
AVAILABLE NOW!! in laszlogal82@gmail.com or tel: 0741530656
English and Hungarian on the same DVD
"A történetek a Felső-Háromszéki-medencében játszódnak.
Olyan látásmódon keresztül láthatjuk az erdei élővilágot, amihez majd testközeli jelenlét szükséges. Szó esik az embereknek a természethez való viszonyáról és arról, hogyan kéne viselkedni ahhoz, hogy a természet befogadjon. A primitív állatok azon szokásaiból és viselkedéseiből emel ki néhányat, amelyeket a fejlett emberiségnek nem ártana újratanulnia vagy éppen elgondolkodnia azon, hogy az mennyire helyes a mindennapi életben. A felvételekhez semmilyen ember által alkotott létesítmény nem volt használva és esélyük volt az állatoknak mind az elmenekülésre mind pedig a támadásra. A figyelmes nézők láthatnak és hallhatnak, olyan KIS részleteket, amelyek NAGY félelmeket oszlathatnak el."
A sorozat folytatódik!


2011. november 19.

Egy rég nem látott hely

Későre indulok el a hideg miatt, nincs kedvem biciklizni a csípős szélben. Sok szép emlék köt ide, ennek ellenére majdnem egy éve nem voltam ezen a helyen. Itt láttam az első, és ezidáig az egyetlen, hiúzt életemben. Maradandó nyomot hagyott emlékeimben amint egy borzzal "verekedtek" a patak mellett. Talán egy percig nézhettem őket annyira megbabonázva, hogy levegőt venni is elfelejtettem. Nem volt győztes, a borz jól megtermett példány volt, nem adta könnyen magát...
Most mikor közeledek az erdőhöz (talán nem kellene ilyesmit közzétenni, de ide tartozik) egy jól megtermett medve ürülékét látok a fűben. Ez azért fontos,mert ebből meg lehet állapítani mivel táplálkozik az év különböző szakaszaiban. Ez csipkebogyóval van teli.
Pár bogyónak még a héja is benne van
Egy csutak repedésében a hideg által meggyötört tuskógombát találtam.
Az erdőt teljesen beborítja az avar ami miatt lehetetlen csendben járni. Ilyen formán a filmezés kizárt, hacsak valamit nem hajt felém valami ...ennek ugye kevés a lehetősége. Lehet élvezni a vastag avartakarót.
Jó lesz itt lefelé ereszkedni a bringával.
A tetőre felérve a szokásos látvány fogad: középen egy pázsitos, kacskaringós út fut hosszan, mellette kétfelől jól megtermett csipkebokrok húzódnak kis füves szigetekkel tarkítva és az egésznek lombhullató erdő ad keretet. Sajnos most a kilátás gyenge a légköri magas páratartalom miatt. A puszta magaslatán van egy girbe-görbe ágú fa.
Az összefüggő kék háttér elmarad.
A mohától zöld görbe ágakon sárga levelek kékes háttérrel
Bent az erdőben egy fakopáncs szedi a gyertyánfa magvait.
Minden maggal visszaröppen erre az ágra és itt töri fel.
Míg a fakopáncsot figyelem, észreveszek egy Uráli baglyot az erdő szélén amint vadászik. Szerencsét próbálok nála is, hátha sikerül lencsevégre kapni. A bagoly ugyebár a fülére hagyatkozva vadászik, ezért meg sem próbálom hangtalanul megközelíteni a minden lépésre megreccsenő avarban. Végül is kint a pusztán érem utol, ami nagyon nincs "csőrére", pár kép után tovaszáll.

Az utolsó képem róla

Minden irányból láncfűrészek hangja szól, nincs értelme tovább maradnom. Biciklire ülök és elindulok lefelé. Megtetszik egy út amin minden színű levél van, a nap szépen besüt ezért gondolom önkioldóval készítek képet magamról.

A nap meg közbe egyre alacsonyabbra megy.
Kiérve az erdőből megállok szétnézni és ahogy nézelődök megpillantok egy rókát amint engem bámul. A fényképezőgép persze a hátizsákban van, mert ha estem volna biciklizés közben akkor, ott biztonságban van. Mire előszedem a róka, mintha bosszantani akarna, lassan besétál az erdőbe. Tovább gurulok és ismét egy róka, ez már távolabbról néz, de sikerül egy gyenge képet készíteni róla.


Egy kissé átalakítva 
A többi fotó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése