Erdei sorozat - Forest series

RENDELHETŐ!! a laszlogal82@gmail.com vagy tel: 0741530656 Hívjon most!
Magyar és Angol nyelven, ugyanazon DVD-n
AVAILABLE NOW!! in laszlogal82@gmail.com or tel: 0741530656
English and Hungarian on the same DVD
"A történetek a Felső-Háromszéki-medencében játszódnak.
Olyan látásmódon keresztül láthatjuk az erdei élővilágot, amihez majd testközeli jelenlét szükséges. Szó esik az embereknek a természethez való viszonyáról és arról, hogyan kéne viselkedni ahhoz, hogy a természet befogadjon. A primitív állatok azon szokásaiból és viselkedéseiből emel ki néhányat, amelyeket a fejlett emberiségnek nem ártana újratanulnia vagy éppen elgondolkodnia azon, hogy az mennyire helyes a mindennapi életben. A felvételekhez semmilyen ember által alkotott létesítmény nem volt használva és esélyük volt az állatoknak mind az elmenekülésre mind pedig a támadásra. A figyelmes nézők láthatnak és hallhatnak, olyan KIS részleteket, amelyek NAGY félelmeket oszlathatnak el."
A sorozat folytatódik!


2013. június 15.

Elmúlsz

"Kezdjetek el élni"Mindegy ki vótál, mindegy melyik istent imádtad, herregtél másokkal vagy csak buszuskodtál, gazdag vagy szegény, nagyképű vagy szerény a végén úgyis egyhelyré kerülünk, a főd alá. Akkor osztán nem piszkáljuk egymást, nem viseljuk magunkot többet, nem duhajkodunk s ugyan úgy megcsámporodunk s ugyan úgy járnak reánk a geleszták. S megérte a sok hitványság? Ugyan avval az erővel nem lenne jobb boldognak lenni, nyugudtan meglenni egymás mellett?!
 Kit fog érdekelni, hogy mennyi vagyont gyüttöttél? Nem viszel magaddal egy garast se. Egy sírkő ami marad, s osztán aztes elhaggyák s a gyom bénövi s mindegy, hogy márványt nöe bé vagy eccerü követ. Sőt, jobb ha homokkő, met az egy idő után elmálik s nem es fogják tudni a helyet ahova elpalántáltak. A márvány megmarad szégyenszemre, mondjuk ha szép burján növi körbe akkor esetleg, na...
Hiába kuporgatsz egy dobozért, dobozba jársz dolgozni, persze dobozzal, ami egy vagyonba kerül. Dobozba mész szórakozni, dobozt építesz az erdő alá, esment csak dobozzal jársz az erdőre. Sorolhatnám a sok dobozt ami a mérvadó, ami a biztonságot sugallja, de minek? Csak annyit akarok mondani, hogy mindegy mien doboz-bolond vagy, a végin igyes-ugyes dobozba kerülsz s le oda ne, jó mélyre.
Nem az kéne az élet értelme legyen, hogy szabad legyél?
...hogy danolni, dudorászni tudjál önfeledten?
...hogy örülni tudj egy szál virágnak? Ezek s hasonló érzések megélésére neveld a  csemetéidet, me dolgozni s kuporgatni, zabálni s felönteni a garatra, s még sorolhatnám ezeket a nagy tetteket, amiket mindenki tud, ki lemond az életről. Mi? hogy ezek nélkül nem élet az élet?
Asszed ritka vagy mind a fekete gólya? Ha tovébb állsz, lehet pletykálnak majd rólad egy darabig, de osztán más felé fordul a világ figyelme.
Erigy, menj ki s élvezd a természetet, de úgy, hogy az ne vegye észre, hogy ott vagy! Mindegy legyen ess vagy havaz...múlik az idő.

S ha jól intézted az életet, nem fog zavarni ha egyedül vagy, me jól érzed magad magaddal.
Úgy viseld a tested, hogy mikor oda kell add a dögevőknek, nyugodt szívvel tedd azt.

17 megjegyzés:

 1. Teccik...!!
  Tetszik ahogy a hiábavalóságokról, vagyongyűjtésről, egymás utálatáról, irigységről, és a többi hitványságról írsz. Bizony igaz minden szavad!

  VálaszTörlés
 2. Válaszok
  1. Én köszönöm az olvasást...úgy érzem, ismét nem volt hiábavaló az irkálás

   Törlés
 3. Nagyon megfogott a szöveg és gyönyörűek a képeid!
  Köszönöm én is! :)

  VálaszTörlés
 4. Hú, ez most durván jól esett!!! MArika

  VálaszTörlés
 5. "Az emberek ott lent nem tudnak a láda nélkül meglenni. Először csinálnak egy kicsit, és úgy hívják, hogy bölcső. Aztán csinálnak egy nagyot, és úgy hívják, hogy ház. És benne élnek. És benne élnek a szokásokban és a törvényekben, és nem tudnak mozogni a ládától. És az utolsót úgy hívják, hogy koporsó. És azt hiszik, hogy ezek nélkül a ládák nélkül nem is lehetnének emberek. Ládából ládába. Mindég egyik ládából a másik ládába. És a végin a földbe, és ott is csak ládába. Ennyi az egész életük. Azért olyan keserűek, és azért tesznek annyi gonoszat, mert keserűek. A láda sohasem engedi mozogni őket úgy, ahogy szeretnének. Nem tudnak mozogni jól." Wass Albert

  VálaszTörlés
 6. Képekben és szövegben is nagyon igazad van ! Nagyon tetszik a nagy igazság !

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elnézést a késői válaszért... Sajnos! igazam van. Ez azon esetek egyike, mikor nem szeretem, ha igazam van.
   Köszönöm, hogy elolvastad és hozzászóltál!

   Törlés
 7. Hm!!Hm Hm !!!Hát sajnálom,csak most bukkantam rá erre az irásra!!! Vannak jó dolgok benne de csa az egy nagyon kis része!!!!
  De ne bizd el magad kedves barátom!!!Van elég sok blödség az irásodban!!!Igy gyorsan átfutva ,,igazak,, de ha figyelmesen el olvasod találsz ki vetni valot,föleg az a fontos ,hogy ki olvassa!!! A hit nélküli ember nek annak hü azta tényleg stb de sok sok fura dolog van benne ami a te életszemléletedet tükrözi!!!

  Kezdjük eleitöl:Ezt irod:,,mindegy melyik Istent Imádtad,,,Na itt látszik te kiben hiszel,ezért ültem le és hogy irjak neked mi elöbb!!!
  Mert nem mindegy kiben hiszel!!!!Élö Istenbe-e vagy valami,keleti guruba,vagy a természeti vallásokba!!!
  Kezded tapogatni a lényeget de még távol álsz töle!!!
  Az igazakat irsz ,hogy nem kell vagyont gyüjteni,s ilyen dobozok meg olyan dobozok,egy kicsit tull csámcsogot,gyerekeidet,nem a kekk ég altt neveled fel te sem ,gondolom??,??:)))))
  De részben jó valamit megéreztél valamit tanultál a természetböl,meg össze olvasgattál:))))DE a legfontosabb,hogy legyen LELKI BÉKÉD és Istenbe vettett hited,hogy merd oda adni a testedet a földbnek vissza,de LELKED A MENYBE JUT ezt ne feledd el!!!
  Ezeket akartam megosztani veled tesokám,hogy a testünk elporlik,de a LELKÜNK nem!!!!

  Köszönöm,hogy irhattam én remélem el olvasod!!!!És elgondolkodol!!!!!MERt hisz épp HUSVÉT UTÁN IROK remélem tudod mit jelent HUSVÉT Ünnepe(Segittek ,nem amit manapság csinálnak nyuszika,stb.HANEM JÉZUS FELTÁMADÁSÁT ÜNNEPELJÜK)Tehát Gondolkodj el ezejken kicsit!!!:)Miket irsz:):))
  Jo gondolkodást!!!
  Áldott szép Napot!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Névtelen barátom, Nagyon jól látod: "sok fura dolog van benne" és ez így van jól. Szerencsére nem egyformán élünk és nem egyforma az életfelfogásunk...nagyon unalmas lenne az élet.
   Ha szét nézel kicsit magad körül, megdöbbenve fogod tapasztalni, hogy a Te szemszögedből nézve, mennyi hitetlen személy -nép- létezik. Viszont ettől eltekintve kedves, segítőkész...szóval ettől eltekintve vannak jó és rossz tulajdonságaik amik befolyásolják a tetteiket. Szerintem meg az a fontos, hogyan nyilvánulsz meg a mindennapokban, nem az miről szövegelsz, és gondolom belátod, hogy a keresztények közt is van...hogy is írjam..."néhány" rossz indulatú egyén.
   Persze, hogy távol állok a "lényegtől"...nem is azért írok, hogy megmondjam a tutit :)
   "Természetesen" jelenleg is egy dobozból írok neked választ...mi lesz a lelkemmel, azt nem tudhatom..gondolom az az életvitelemtől függ?
   Köszönöm, hogy írtál.
   Szép napot

   Törlés
  2. Szia Ismét itt vagyok:)
   Telyes mértékben igazad van!!Arra értem,hogy sok keresztény ember nem tükrözi,hogy keresztény!!!Te is megvagy keresztelve igaz? El olvasva az irásod ami nagyon elszomoritott,hogy meghalunk,és kész!!! Te se hirdetted az örömhirt,hogy igenenis Jézus él Ö feltámadt és mi is feltámadunk!!!

   Irtad,hogy:) nem tudod mi lesssz a lelkeddel!!!??? Azt én sem tudom:) De azt tudom,hony nyisd ki a szived isten igéje iránt,és ápold a lelkedet is!! Szép dolog ,hogy a természetet,enyirre kedveled,minél több ilyen emeber,kellene De még több idöt kellene tölts a Teremtövel,tárd ki szived,ismerd meg Öt!!!!

   Áldott Szép napot!!!

   Törlés
  3. Telitalálat...!..nem akarok vallási nézőpontokat vitatni...viszont beláthatod, ha az, aki igét hirdet, nem jár elől pozitív életmintával akkor nem lesz hiteles.
   Ami a szív kitárását illeti és a teremtő megismerését: Wassnak van egy jó idézete, amivel teljesen egyet értek és az arról szól, hogy menj ki az erdőbe imádkozni, mert a templomban túl nagy a zaj...és nem kell közvetítő..főleg nem hiteltelen.

   Törlés
  4. Hó hó barátom!!!Eltértél a témátol!!
   Te is meg vagy keresztelkedve?Erre a kérdésre nem válaszoltál?
   Egy szó mint száz, elszómorittó amiket irtál az elmulásról meg erröl arról a tulvilágról.
   Csak szólni akartam,ha ilyen a Lelki viládod sajnállak........
   Nézz kicsit magadba.....

   Áldott szép Napót!!!!

   Törlés
 8. Janos 11,25-26 ben irva vagyon!!
  ,,Azt mondta Jézus:Én vagyok a feltámadás és az élet,aki hisz énbennem ha meghal is él
  és minden élő,aki hisz énbennem,soha meg nem hal.Hiszed-e ezt?,,

  VálaszTörlés