Erdei sorozat - Forest series





RENDELHETŐ!! a laszlogal82@gmail.com vagy tel: 0741530656 Hívjon most!
Magyar és Angol nyelven, ugyanazon DVD-n
AVAILABLE NOW!! in laszlogal82@gmail.com or tel: 0741530656
English and Hungarian on the same DVD
"A történetek a Felső-Háromszéki-medencében játszódnak.
Olyan látásmódon keresztül láthatjuk az erdei élővilágot, amihez majd testközeli jelenlét szükséges. Szó esik az embereknek a természethez való viszonyáról és arról, hogyan kéne viselkedni ahhoz, hogy a természet befogadjon. A primitív állatok azon szokásaiból és viselkedéseiből emel ki néhányat, amelyeket a fejlett emberiségnek nem ártana újratanulnia vagy éppen elgondolkodnia azon, hogy az mennyire helyes a mindennapi életben. A felvételekhez semmilyen ember által alkotott létesítmény nem volt használva és esélyük volt az állatoknak mind az elmenekülésre mind pedig a támadásra. A figyelmes nézők láthatnak és hallhatnak, olyan KIS részleteket, amelyek NAGY félelmeket oszlathatnak el."
A sorozat folytatódik!


2011. december 13.

Torjai hágó

Reggel van, hideg, nyirkos, csúszós reggel. A bicikli kerék nem szereti a jeges utat, csuszkál mindenfelé, megtesz minden, hogy ledobjon magáról. Lenyomódott köd fokozza a hűvös hangulatot.

A mackók már javában keresik a telelő helyüket. Eljött az idő mikor az élelem megszerzése több energiát vesz el mint amennyit nyújtani tud.
Mackó sétált erre az éjjel
A felkelő nap vöresre festi az erdőt
 Az első nap semmi említésre méltó nem történik, csak úgy múlik az idő és hallgat az erdő...és lemegy a nap, helyét átadja a holdnak.
Másnap, más hely...kilátás az ismert turisztikai látványosságokra.
Bálványosi hotel
Bálványos vára
Az erdőben odvas fák mesélnek a régi időkről. Sok mindent láttak, sok mindent megértek és főleg: sok mindent túléltek. Hatalmas törzsük belül üres, otthont adva nyusztoknak, denevéreknek, ízeltlbúak egész seregének és még folytathanám a sort. 



A nyíres szélében egy régi magasles, egyik tartó lábát kikezdte már az enyészet, nem tanácsos felmenni rá. Kár, hogy már nem foglalkoznak vele, pedig jól néz ki, van formája nem úgy mint az újaknak.
Még egy nap eltelt.

Egy újabb reggel, újabb reménység. Az idő kedvező, van fény bőven, remélem lehetőség is lesz. Utunk egy közkedvelt fa mellett visz el, amit vaddisznó, szarvas és medve egyaránt használt.

A képen a gyantába ragadt medveszőrők láthatóak.
Tovább haladva a nagy csendet játszadozó szarvastahenek zavarják meg. Megjött a lehetőség és ki is használom. Amilyen figyelmes a szarvas nem lesz könnyű dolgom és mivel hatan vannak  hatszor nehezebb a feladatot végrehajtani. Az avar persze recseg, az a kevés hó ami volt elolvadt és felszáradt. Lépésről-lépésre haladok feléjük- nem méterről-méterre inkább centiről-centire. Probálkozásom sikerrel jár, a lehető legközelebb férkőzöm hozzájuk. 
A tehén és borja kölcsönösen tisztogatják egymást

Mintha gyöngyel lenne kirakva.
Farkasnyom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése