Erdei sorozat - Forest series

RENDELHETŐ!! a laszlogal82@gmail.com vagy tel: 0741530656 Hívjon most!
Magyar és Angol nyelven, ugyanazon DVD-n
AVAILABLE NOW!! in laszlogal82@gmail.com or tel: 0741530656
English and Hungarian on the same DVD
"A történetek a Felső-Háromszéki-medencében játszódnak.
Olyan látásmódon keresztül láthatjuk az erdei élővilágot, amihez majd testközeli jelenlét szükséges. Szó esik az embereknek a természethez való viszonyáról és arról, hogyan kéne viselkedni ahhoz, hogy a természet befogadjon. A primitív állatok azon szokásaiból és viselkedéseiből emel ki néhányat, amelyeket a fejlett emberiségnek nem ártana újratanulnia vagy éppen elgondolkodnia azon, hogy az mennyire helyes a mindennapi életben. A felvételekhez semmilyen ember által alkotott létesítmény nem volt használva és esélyük volt az állatoknak mind az elmenekülésre mind pedig a támadásra. A figyelmes nézők láthatnak és hallhatnak, olyan KIS részleteket, amelyek NAGY félelmeket oszlathatnak el."
A sorozat folytatódik!


2012. december 26.

Kilátás a Kis-Királykőről

Királykő hegység, hirdetett túra.... ismét nem írom le, hogy szerintem a legszebb hegység Romániában ... csak leírtam... Az első kötelező fényképezés a Zănoaga-réten, innen szépen látszik a Nagy- Királykő északi gerince. Ezen a réten évek óta készülnek képek, lassan kiállítást lehetne szervezni belőlük.
Apa és fia, háttérben a Bucegi hegység a nap alatt. Elég ritka látvány, hogy a szülő normálisan kezeli a gyereket a természetben, és nem agyon kényezteti. Attila ügyesen kísérte csemetéjét végig az úton, sőt, néha fültanúja voltam amint a lelkivilágot is erősíti és elmagyarázza, hogy fizikai fáradtság nélkül nem lehet szépet átélni. 
A Curmatura menedékháznál vegyes kinézetű kutya fogadott egy kisebb Bernáthegyi társaságában. 
Miután jóllakott a társaság, neki indultunk a Kis-Királykőnek. Sokat nem jártam erre, mindig csak a nagy volt a cél, a fenséges. Időközben azonban rájöttem, hogy a nagy dolgok megértéséhez oda kell figyelni a kis részekre is. Viszont sokszor nem látni mindent egy helyből, és ezért nem árt, ha körbejárjuk a témát amennyire lehetséges. 
A kilátás innen már egész jónak mondható, na jó, majdnem tökéletes....
Mivel egybeesett a Karácsonnyal, ezért ...
 Ahogy feljebb haladunk, egyre többet mutat meg magából a táj.
A napsugarak nem tudják áttörni a felhőtakarót, szomorkás hangulatot adva a tájnak. Ettől függetlenül vidám a társaság. 

 A Nagy-Királykő erdővel borított "lankásabb" oldala.
 A Keresztény és Nagykő-havasok, és egészen hátul, jobbról, a Csukás hegység, alant pedig a brassói medence. Van pár olyan hely ahol órákat lehetne elücsörögni, bámúlva a tájat.
A hó mennyiség meglepően kevés, azt is lehetne mondani: nincs hó az évszakhoz képest.
 Lefele az erdő sikítozásoktól volt hangos, a szebbik nem képviselői hangot adtak a szánkózás adta örömöknek. A nadrágok viszont kisebb-nagyobb hasadásokkal nyilvánították ki nemtetszésüket a kiálló ágakkal való találkozásokról.
A Bucegi hegység teljes terjedelmével a Zănoaga rétről. 

Szálláshely a havasi legelőn.
 Végre kisütött a nap! Természetesen mi már rég az erdőben ereszkedünk lefelé... A képen a Bucegi egy piciny része látható.

Klikk egy képere az élvezhetőbb méretért

7 megjegyzés:

 1. Imádnivaló hely :) Gyönyörű képek !!!!!

  VálaszTörlés
 2. Hujj beh rég nem valék arrafelé...látom egész jó decemberi hó van ott :-) BUÉk, Laci !!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is van pár éve, hogy nem jártam erre. Köszi és BÚÉK neked is!

   Törlés
 3. Érdekes hangulat volt .. bár elvileg megúsztunk ismét egy világvégét, lehet hogy fokozatosan jön el, és ezzel a szürkeséggel kezdődik :)

  VálaszTörlés
 4. Igaz, a legutolsó fotó valahogy ellentmond az elméletemnek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szomorkás de mégis szép, habár a táj miatt volt szép... Ez a szürkeség jelentette azt, hogy a "világ" látása, agya elborult. Utolsó kép: egy pillanatra meggondolta magát...

   Törlés