Erdei sorozat - Forest series

RENDELHETŐ!! a laszlogal82@gmail.com vagy tel: 0741530656 Hívjon most!
Magyar és Angol nyelven, ugyanazon DVD-n
AVAILABLE NOW!! in laszlogal82@gmail.com or tel: 0741530656
English and Hungarian on the same DVD
"A történetek a Felső-Háromszéki-medencében játszódnak.
Olyan látásmódon keresztül láthatjuk az erdei élővilágot, amihez majd testközeli jelenlét szükséges. Szó esik az embereknek a természethez való viszonyáról és arról, hogyan kéne viselkedni ahhoz, hogy a természet befogadjon. A primitív állatok azon szokásaiból és viselkedéseiből emel ki néhányat, amelyeket a fejlett emberiségnek nem ártana újratanulnia vagy éppen elgondolkodnia azon, hogy az mennyire helyes a mindennapi életben. A felvételekhez semmilyen ember által alkotott létesítmény nem volt használva és esélyük volt az állatoknak mind az elmenekülésre mind pedig a támadásra. A figyelmes nézők láthatnak és hallhatnak, olyan KIS részleteket, amelyek NAGY félelmeket oszlathatnak el."
A sorozat folytatódik!


2011. július 15.

Isten Széke, Fogaras, Szt. Anna tó, Nemere hg.

Ebben a hónapban nem voltam annyit az erdőn mint a múlt hónapban. Más fele is ki kellett mozdulni, és emiatt kicsit hosszúra nyúlik ez a bejegyzés....
Valami fog ott történni...
Nagyon hajnal
 Ismét medvére kiváncsi a dúsgazdag vendég. Akkor menjünk és keressünk, de közelben mert későre érnek ide és keveset maradnak. Kisétálunk egy általam jó helynek feltételezett helyre. Már szürkülödik mikor az erdőbe érünk. Miközben csendben haladunk figyeljük a területet és próbáljuk csendre inteni a felzavart madarakat. Az erdő széle felé nézve, kint a kaszálón, megpillantok egy mozgó pontot. Egy percen belül ott termünk. Előre csak a hátát látjuk a nagy fűben, de felemeli a fejét, és elindul velünk párhuzamosan a kaszáló túlsó felébe. Ekkor már biztosak vagyunk benne, hogy medve. Egy kis ideig még figyeljük majd elnyeli a sötét és a nagy fű. Ilyen szerencsénk legyen mikor itt lesz a vendég!
A másik medve kora hajnalban ment vissza a mezőről az erdőbe. Itt nagyon gyorsan történt minden, hiába volt állványom folyamatosan kellett követni a medve mozgását és nem elhanyagolható a szivverés erőssége sem. Mintha zsinoron húzták volna, úgy jött felém...Azért jött felém mert a vadcsapások szemügyre vétele után, úgy gondoltam ez lesz a legeredményesebb hely a várakozásra. Azt nem fogom megtudni soha mi történt volna ha a szél nem vesz egy hirtelen fordulatot és nem vágja a medve órrába, hogy "ember van itt".

Gólyák éjjeli szállása.
 Egyel több az általunk bringával "meghóditott" hegy.
Isten Széke
Jól megérdemelt hüsülés
 Az első komoly fejmászásom (előmászásom), el is telt az idő rendesen
Felavatom az új beülőmet.
Kecske-tó
Rappelezni egy ilyen helyen, sokat ér!
Ezt a bütyköt és még vagy három hasonlót másztunk meg
Vissza pillantás
Nem tudom milyen virág, de a kő mintázatával együtt nagyon tetszett.

Nem ritka, hogy még van itt hó az évnek ebben a szakában. Láttunk zergéket amik messziről nézve furcsa alakzatoknak tűntek amint a hóra kifeküdve hűsöltek.
Megjöttek a vendégek. Persze, hogy későre és nem volt szerencsénk medvét fotózni.
Másnap elmentünk a Szt. Anna tóhoz.

Két nap a Nemere hegységben, biciklivel. A Nagy Sándor az úti cél majd a főgerinc vonalat követve a Magyaros tetőre érkezni.
Egy pillanatra támasztottam meg a biciklit...
 A Veres-viz, háttérben a Csiki havasokkal

Senki nincs itt rajtunk kivül, nem látni semmit a sűrű ködtől és csak a fenyők susogását lehet hallani...
Éjjeli vendégünk, Közönséges ecsetfarkú pele
A holdfényének sugarai utat törnek maguknak a felhők között.

Vaddisznó által frissen meghántott fenyőfa törzs.
Hazafelé jégesőben
A többi fotó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése